Au rulat

Miercuri, 9 noiembrie, ora 19:00 în Sala Barbu Știrbei

Regizorul Alexandru Nagy mărturisește:

Cu “O noapte furtunoasă” pot sã spun cã închid un cerc sau un ciclu al titlurilor “porte-bonheur” pentru cã în 2003 cu ocazia anului Caragiale am realizat prima montare si debutul meu în teatrul de amatori, la vârsta de 13 ani, regizându-i pe colegii mei de clasă și interpretându-l pe Jupân Dumitrache. La 19 ani distanță, această montare inspiratã de atmosfera “Peaky Blinders” aduce în fața publicului unii dintre cei mai iubiți artiști și se dorește a fi o punte între generații.

 

Demistificată și interpretată într-o cheie modernă, la granița dintre teatru și film dar păstrând intact textul lui Nenea Iancu, această variantă ne permite să intrăm adânc în ițele amoroase încâlcite din spatele poveștii pe care o știm cu toții. Dar cât de bine o știm?

Cât de sigur Jupân Dumitrache este orbit de gelozie. Ce legături mai există între Nenea Nae și Veta? Răspunsurile le veți descoperi numai abandonându-vă complet în această propunere, petrecând cu noi o noapte într-adevăr furtunoasă în care sigur, totul se termină cu bine. A fost o reală plăcere revizitarea acestei capodopere în compania atât de selectă a actorilor totali ce întrupează persoanele lui Caragiale.

Jupan Dumitrache — Aurelian Temisan

Nae Ipingescu — Ovidiu Cuncea

Chiriac — Adrian Nartea

Rica Venturiano — Cosmin Vijeu

Spiridon — Radu Stefan Banica

Veta — Monica Davidescu

Zita — Monica Odagiu

Regia: Alexandru Nagy

Scenografia: Gabi Albu

Telefon : 0784 202 738

Biletele se pot achiziționa de pe https://www.ticketstore.ro/ro/bilete/4764/o-noapte-furtunoasa-calarasi-casa-de-cultura-sala-barbu-stirbei-calarasi-9-noiembrie-2023
Vezi toate evenimentele

X

Atentie!

Fara drepturi de click dreapta